SMS Metaal Service ontwerpt, vervaardigt en onderhoudt metaalconstructies. Wij leveren elke klant een totaal ontzorgend pakket en stellen hoge eisen aan veiligheid.

BETROUWBAAR

SERVICE

KWALITEIT

FLEXIBILITEIT

SMS Metaal Service is gespecialiseerd in het engineeren, vervaardigen en monteren van staalconstructies in de breedste zin van het woord. Wij werken zowel met kleine als met grote constructies. Zo ontwerpen wij trappen en bordessen, maar optimaliseren wij ook industriële productieprocessen. Voor zwaardere constructies leveren wij daarnaast lassers-gecertificeerd werk.

Wij werken al meer dan vijftien jaar met metaalconstructies in tal van sectoren: van offshore tot de semioverheid. Hierbij leveren wij altijd maatwerk en werken wij nauw samen met SMS Pompen Service.

Al ons werk voeren wij uit met veilige machines. Verder zorgen wij altijd voor een veilige werksituatie. Hoogwaardige en veilige beschermingsmiddelen zijn hierbij erg belangrijk voor ons.

SMS Lasser

Ron van Nijnatten

Eigenaar van SMS Metaal Service en SMS Pompen Service. Verantwoordelijk voor het contact met de opdrachtgever tot het eind van het proces.

Sectoren

Voor werkzaamheden die te maken hebben met booreilanden en de scheepvaart zijn wij gecertificeerd. Veiligheid staat bij ons namelijk hoog in het vaandel.

Voor offshore werkzaamheden is het van belang om materialen en vakmensen zo snel mogelijk ter plaatse te hebben. Wij vervoeren daarom onze medewerkers op alle mogelijke manieren naar booreilanden. Zo verplaatsen onze lassers zich soms per helikopter.

SMS Metaal Service onderhoudt en optimaliseert productieprocessen: van trappen tot complete constructies als pijpinstallaties. Zo leveren wij trappen, leuningen, bordessen, staalconstructies, overkappingen, piping en pipe racks gemaakt van aluminium, RVS en staal.

Wij kunnen complete productielijnen verbeteren in een kort tijdspad. Hierbij ontzorgen wij de klant volledig.

De bouw is een erg diverse sector. Wij ontzorgen regionale bouwbedrijven met staalconstructies, spantenkappen, kolommen en trappen van bijzondere materialen, inclusief montage.

SMS Metaal Service onderhoudt metaalconstructies in opdracht van de overheid. Hier zijn wij erg trots op. Zo verrichten wij geregeld werkzaamheden aan viaducten tussen Noord-Brabant en België. Hier hoort ook nachtwerk en het afsluiten van wegen bij. Verder onderhouden wij voor alle datacenters van Defensie koelinstallaties en vervangen wij onderdelen.

Specialisme

SMS Metaal Service werkt altijd volgens vier stappen: wij stellen een plan op, maken tekeningen, leggen het ter goedkeuring voor aan de klant en daarna voeren wij het uit.

Hiervoor maken wij zelf 2D- en 3D-tekeningen. Verder zijn wij in staat om constructieve berekeningen zelf te vervaardigen en die ook aan te leveren. Op deze berekeningen kunnen wij vervolgens een plan loslaten. Dit plan presenteren wij aan de klant. Daarna voeren wij de werkzaamheden uit.

SMS Metaal Service levert maatwerk. Denk hierbij aan roestvrijstalen en aluminium constructies in de breedste zin van het woord. Ons maatwerk kan ook een aanpassing zijn. Van veranderingen aan een schip tot het aanhangen van een nieuwe luifel: SMS Metaal Service is een veelzijdige maatwerk liefhebber.

Piping is de verbindende factor met SMS Pompen Service. Als een oude pomp vervangen wordt, verandert vaak de capaciteit. Dat heeft een gevolgen voor de toelaat en doorlaat van het stuk leiding dat erachter zit. De nieuwe pomp heeft namelijk meestal hetzelfde energielabel, maar kan meer capaciteit doorpompen. Daarom moet de piping geoptimaliseerd worden. Hierdoor wordt het optimaliseren van het hele pomp- en pipingsproces één geheel.

Wij zijn in staat om dit ter plekke vakkundig te prefabriceren. Wij verzorgen de berekening, het maken en het plaatsen van de pijpen.

SMS Metaal Service voert preventief onderhoud uit. Wij voeren onder andere controles uit om sporen van vandalisme op tijd te ontdekken. Daarnaast conserveren wij staalconstructies en kijken wij naar scheurvorming.

Soms komt het voor dat door een ongeluk een constructie beschadigd is geraakt. Dan maken wij bijvoorbeeld een noodconstructie. Wij leveren ad hoc snelle en flexibele onderhoudsservice, ook productiematig. SMS is altijd voorbereid op werk dat plotseling nodig is.

SMS Metaal Service Roosendaal

Danny van Nijnatten

Hoofd bedrijfsbureau bij SMS Metaal service. Verantwoordelijk voor het productieproces, de planning, montagewerkzaamheden en alles wat daar omheen valt.

METAAL PROJECT?

Geïnteresseerd in onze metaalservices? Vragen over ons werk? Neem direct contact met ons op.

© 2019 SMS Metaal & Pompen Service

Website ontwikkeld door Eyedetail